Meld je aan bij Mimi's World

en geniet

luxe lingerie en prachtige badkledingupdates per e-mail

Sluiten

* Door je aan te melden, ga je ermee akkoord om e-mails van ons te ontvangen
en met onze Privacybeleid>

Terug naar Mimi's blog

Een interview met Hat Designer Jess Collett

20-2018-XNUMX

Jess Collett & Mimi Holliday | Luxe designer-lingerieJess Collett en broers en zussen

Jess en Damaris zijn al bijna 20 jaren vrienden ... '' Ik werd verliefd op haar prachtige artistieke flair, toen ik haar voor het eerst bezocht in haar studio op Notting Hill's All Saints Road, leek het alsof ik de grot van een volwassen Aladin binnenliep. Een prachtige magische ambachtelijke doos voor volwassenen '', zegt Damaris. In de loop der jaren is Jess de discrete 'go to' voor eenmalige exclusieve couture-hoeden. Helena Bonham Carter, Madonna, Rianna en Pippa Middleton zijn zowel fans als Mimi HQ.

"Ik geloof dat hoeden de kracht hebben om je stijl en stemming te transformeren."

Jess Collett & Mimi Holliday | Luxe Designer Beach Boater HoedenHelen Bonham Carter en Pippa Middleton

Ik vroeg Jess of ze met mij zou samenwerken aan mijn Autumn Winter 2005 Damaris Collection. De Damaris knickers werden met de hand gemaakt met zijden tule met een rok gemaakt van zijden danglies en met de hand gemaakte veren en Swarovski-kristallen, met een kleine tovenaar. Het idee was om de veren onder je rok te zien. Mensen zouden me vragen wanneer ik ze droeg, wat zijn dat? en ik zou mijn knickers zeggen! Het werd veroorzaakt een beetje giechelen. Humor heeft altijd een deel van mijn lingerie gespeeld en met Jess 'excentrieke en boheemse creativiteit was het de perfecte match!

Jess Collett & Mimi Holliday Luxe Designer Boater Hoeden

Een decennium later in 2015, als eerbetoon aan de wortels van Mimi Holliday (Mimi was mijn eerste huisdier), brachten we kattenoren in de mode, met gitzwart Frans Guipure-kant. Deze kleine oren kwamen op de pagina's van 's werelds toonaangevende tijdschriften. We zijn in 24 uur op NET-A-PORTER uitverkocht en konden er niet genoeg van maken.

Jess Collett & Mimi Holliday Luxe Designer Beach Boater Hoeden

Op een gegeven moment had Jess vier van haar fantastische team de klok rond aan het werk om aan de vraag te voldoen. Onze nieuwste leuke samenwerking is de brutale gigantische strikbanden die worden gebruikt voor onze SS18-collectie en deze week gedragen door Helen Bonham Carter.

JESS & MIMI'S BOATER HOEDEN - Binnenkort verkrijgbaar!

Jess Collett & Mimi Holliday Luxe Designer Beach Boater Hoeden

Vanwege het succes van onze lancering van Beachwear vorig jaar, lanceren we onze hoge zomercollectie op de 1st Juni met de Britse schipper van Mimi! Ze lanceren dit weekend exclusief tijdens onze zomerbeurs in onze Londense winkel in Primrose Hill, dus kom langs!

Jess Collett & Mimi Holliday Luxe Designer Beach Boater Hoeden

HET INTERVIEW

Wat zijn je schuldige genoegens?
Een landweg afrijden met de kinderen achterin zingend 'Never Ending Storeeeee'
Wie zijn je favoriete ontwerpers?
Voor handgemaakte couture Lisa Redman en voor elke dag moet het Anna Mason zijn.
Wat is je favoriete stuk uit Mimi van Lente / Zomer 18?
Cosmo Pop! en ik fantaseer over het dragen van het flipperkastlichaam
Voor wie moeten we uitkijken?
Helena Bonham Carter, ze schudde de hoofdboog van Mimi en JCM, ik denk dat ze er in een schipper behoorlijk cool uit zal zien ... dus kijk deze ruimte.
Wat wilde je worden als een kind?
Een stuntvrouw! ... tot mijn liefde voor hoeden het roer overnam.
Knicker of string?
Ik ben zeker een knicker meisje ... maar ik heb nog nooit geprobeerd string in bed !!
Haar of make-up?
errrm ... Ik ben HAT en make-up!
Met wie zou je een uur willen doorbrengen?
Ik denk dat ik graag zou willen zien hoe Donald Trump er echt uitziet .. hoewel een uur te veel zou zijn!
Waar is je favoriete plek?
Ofwel in Cornwall met mijn familie of in mijn studio hoeden maken met de muziek aan
Heb je spijt?
Ja! nerveus zijn om David Bowie mijn visitekaartje te geven toen hij me passeerde ... ik zwaaide gewoon.
Eén boek dat je moet lezen voordat je sterft?
Het boek dat ik zou willen lezen voordat ik sterf, de Bijbel.
Waar slaap je in?
Ik draag altijd pyjama's. Zijden overhemden, of kasjmier trainingspak in de winter, ik hou gewoon van knuffelen.
Wie is je favoriete artiest?
Ik studeerde geschiedenis in de kunst en werd aanvankelijk geïnspireerd door Yves Klein op school. Nu ben ik een grote fan van hedendaagse kunst en fotografie. Tyler Shields en Miles Aldridge zijn super cool.
Kate Middleton of Meghan Markle?
Ik denk dat Kate er fantastisch uit zal zien in een van onze watersporters.
Heb je geheime vaardigheden?
Ik kan een barani doen op de trampoline .... dat is geen kip biryani!
Waar denk je aan als je denkt aan Mimi Holliday?
Ondeugend maar leuk ... met een kers op de taart!
De naam Mimi Holliday is de p-sternaam van Damaris. Het is je eerste huisdierennaam met de meisjesnaam van je moeder, wat is die van jou?
Victoria Plum Powell


Jess Collett & Mimi Holliday | Luxe designer-lingerie

Love Jess & Damaris x

<Terug naar Mimi's Lingerie Blog

Net als ons verhaal?

Word lid van de chat, we horen graag uw gedachten.

* Beperkt tot één code per klant

hoe 1

  • Johne324

    Echt informatieve artikel post.Thanks Again. Geweldig. eabafefeeecd

Artikel toegevoegd aan winkelwagen

Ga verder met Winkelen Bekijk uw winkelwagen